15 óra vajúdás helyett, hogyan lehet 3 óra alatt szülni? :)

Szeretnéd tudni mitől függ, mennyi ideig tart a szülés? Én is szerettem volna tudni és tulajdonképpen ez indított el a hivatásom felé is. Mi Nők rendelkezünk egy őskóddal. Ha működésbe lép, a szülés simán - akár pozitív élményként megmaradva- történik. Mégsem ezt látjuk a környezetünkben, hanem a negatív élményeket, problémás szüléseket. Mitől nem működik? 

Feltámadás

Van, amikor tudod, mi lesz a vége és mégsem szállsz ki.
Tudod előre, hogy félni fogsz, tudod, hogy fájdalommal fog járni, tudod, hogy nem lesz, aki letörölje a könnyedet, magadra hagynak, és egyedül kell végigcsinálni mindent a sötétben, tudod, hogy oda kell menned és mi lesz a vége – és mégis hagyod, hogy megtörténjen. Hagyod, mert a Sors nagyobb nálad és tiszteletben tartod nagyságát.
Maradsz és megcsinálod, hogy hitelesítsd az életutadat, maradsz, mert előbb vagy utóbb be kell töltened a feladatod úgyis. Félelem, sötétség, szenvedés, szorongás, rettegés, kétségbeesés, vigasztalanság, fájdalom, nyüszítés és zokogás…
Hányszor belehaltunk már az életbe. Mert az élet sokszor úgy hozta, hogy végig kellett menjünk a magunk Via Dolorosa-ján. S amennyi halál, annyi feltámadás. Elhiszed?
Hányszor belepusztultál már az egyedüllét fájdalmába, vagy épp az egyedüllét hiányába, a szeretetlenségbe, az ürességbe, a közönybe vagy a gyűlöletbe, ami körülvett, vagy, ami benned megszületett. Belepusztultál a zajba és a csendbe, belepusztultál a hajszába és a semmit tevésbe, egy vallomásba, amit nem viszonozhattál vagy egy szóba, amit nem kaptál soha meg. Belehaltál egy diagnózisba, belehaltál te magad is egy temetésbe, egy sírba, mert elszakadtatok egymástól.
Belehaltál, megdermedtél, mint egy élettelen test úgy járkáltál az életedben tovább. Lelked megfagyott s úgy tűnt ez örök állapot, ami soha nem szűnik meg jeges űrrel kitölteni teljes önvalódat. Emlékszel ilyenre? Akkor úgy tudtad, nincs más opció, mint ez. Nincs jövő és nincs többé napfény és nincsen reggel. Neked már nincs.
És aztán mégis Valaki minden akadályt átlépve kezébe vette az életed sebét s addig melengette fényes kezében és fénylő tekintetében, mígnem olvadásnak indult dermedtséged és apró csöppekben hullott alá érzelmed gazdag fájdalma.
Mindezeket a könnyeket edénybe gyűjtötte és miután a lelked alkímiája igazgyöngyökké érlelte azokat, gyöngysorrá fűzte és a nyakadba tette. Feltámadásod ékszere ez, viseld büszkén és bátran, méltó embervoltodhoz, törékeny életedhez, lelked gazdagságához. Újjászületésed erénye, - hadd lássa mindenki, aki most még csüggedt és kétségbeesett. Hadd merítsen belőle, belőled erőt és bátorságot. -
Halotti lepledet ragyogó palástként rád terítette, hisz királya, királynője lettél életednek. Már te uralod önmagad, s nem a fájdalom és a keserűség. Nem külső hatalom uralkodik fölötted, hanem a Legnagyobb, ami kormányozhat, életed Ura, aki benned él, lelked legmélyén lakik, ott, ahová soha nem ér a halál dermesztő, jéghideg keze.
Minden sötét éjszaka után reggel jön, minden kétségbeesés után békesség, minden halál után feltámadás, mely fénnyel és békességgel tesz téged magad is fénylővé ás áldássá.
Legyen Áldott Ünneped!
/csomazsuzsannaéva/

Előzd meg a traumatikus szülést

Trauma vagy Katarzis lesz a szülésed?
Tehetsz érte, hogy számodra szép élmény legyen, ne pedig lelki sérüléseket okozó trauma. Mit is értünk (lelki) trauma alatt?

Mi alapján válassz orvost vagy szülésznőt?

Hogyan válasszunk orvost vagy szülésznőt?

 

Mi az amit szeretnél a vajúdásod alatt és mi az amit nem? Milyen szülésre készülsz?

Az alábbi kérdések támpontok ahhoz, hogy tudd mit szeretnél és erre rá is tudj kérdezni a téged ellátó orvostól, szülésznőtől.
Ne tedd fel neki az összes itt szereplő kérdést, válaszd ki a számodra fontosakat!
A válaszok és a kölcsönös szimpátia, bizalom megléte vagy nemléte esetén könnyebben tudsz dönteni. ;)

Hogyan látja egy édesapa a szülésfelkészítőt?

Tudom, hogy az apukák nem mindig önszántukból jönnek szülésfelkészítőre :) Most egy apuka osztotta meg őszinte tapasztalatait arról, ők mit kaptam a szülésfelkészítőtől és hogyan élték meg a szülést.

Tisztelt Olvasók, leendő Anyukák Apukák!

Őszintén próbálom összefoglalni Kata dúla egyéni szülésfelkészítő tanfolyamával kapcsolatos tapasztalataim. Remélem hozzásegítem a részvételen még vonakodó apuka jelölteket, hogy meghozzák a helyes döntésük. A hölgyektől előre elnézést kérek, de kendőzetlenül fogok írni a szülés és egyéb babafelkészítő tanfolyamokról. Szerintem férfi társaim megértik tanfolyam előtti kétségeim, és kérdéseim.

Adjunk Örömteli Várandósságot Karácsonyra!

Hamarosan közelednek az ünnepek és álmodtam egy merészet, ami a segítségetekkel sikerülhet…

Hetek óta mozgat a gondolat, hogy szeretnék segíteni azoknak a leendő anyukáknak, akiknek nem felhőtlen a babavárásuk.
Nagyon sok szép és közös vállalás volt már, amire büszkék lehetünk. Ünnepi ajándék és játékgyűjtés beteg vagy szegény gyerekeknek, hordozókendők gyűjtése a szülészeteknek, kicsi horgolt polipok és sapik készítése koraszülött babáknak.
Mindenhol beindul a karácsonyi hajsza (is). Sok szervezet gyűjt beteg gyerekeknek, szegény családoknak. Én a kismamáknak szeretnék ajándékozni..

Kismamáknak is Kinesiotaping?

Előfordul, hogy időnként fáj a derekad vagy a vállad?
Úgy érzed a növekvő pocakod egyre nehezebb hordozni?
Ödémásodik a karod, lábad?

Megoldást jelenthet rá a kinesiotaping!

Milyen problémákra kínál megoldást a kinesiology tape?

Szülni, fájdalom nélkül? – Fájdalomkezelési lehetőségek a vajúdás alatt

Szükségszerű, hogy a szülés fájjon? Melyik út vezet ahhoz a szülésélményhez, amely nem a fájdalomról, sokkal inkább egy elsöprő erejű élményről szól? A gyógyszer? A masszázs? Relaxáció? Valami egész más, esetleg ezek kombinációja? Olyan szakemberek beszélnek majd a fájdalomcsillapításról a Születés Hetén, akik a szüléstámogatás különböző ágait képviselik.  Így minden kismama megtalálhatja azt az utat, amelyet a legnagyobb élmény lesz majd végigjárnia.  

Áldott állapot, plusz kilókkal – avagy hogyan nézel a testedre?

Ha várandós vagy az első hónapokban izgatott várakozással tekintesz a testedre, hogy mikor történik már valami szemmel látható változás, mikor kezd el a kisbabáddal együtt a pocakod is növekedni.
Majd ahogy telnek a hetek-hónapok a nagy belső átalakulásod mellett a tested is átalakulásokon megy keresztül és ezt nem mindig könnyű elfogadni.
A várandósságod nem csak óriási lelki változás, de lassan a tested is változik. Élhet benned egy kép arról, hogyan kell(ene) érezned vagy kinézned várandósan.

Babahordozás és szüléskísérés interjú az Alföld Tv-n :)

Még tavasszal a Születés Hete Rendezvénysorozat keretén belül készült riport a helyes babahordozásról és a dúlák munkájáról.
A riport első felében hordozási tanácsadó és ortopéd szakorvos mondja el milyen hordozóeszközt érdemes választani és milyen az anatómiailag helyes horodozás. A riport második felében pedig velem van egy interjú ahol a szülőszobai támogatásról, pozitív szülésélményről beszélgetünk és betekinthést nyújtunk a dúlák munkájába.

 

  https://www.youtube.com/watch?v=lvZLuSIzE9g

Alkategóriák