FelkéSzülés tréning Budapest

Képzeld el, hogy milyen lesz, amikor beindul a vajúdás és meglepnek az első erőteljesebb összehúzódások... Képzeld el mit teszel, amikor rájössz innen már nincs visszaút, beindult a szülés. Hogyan érzed magad?

 Ez a tréning RÓLATOK szól és felkészít az előttetek álló különleges és fontos eseményre - a szülésre, családdá válásra.


 Legyen a szülés örömteli, közös élmény számotokra!
Olyan kulcsokat kapsz amikkel Félelmek és zavartság helyett, magabiztosan mehettek a szülőszobára.

Ezen a intenzív hétvégén megkapod az ideális szülésedhez  szükséges információkat, tapasztalatokat, gyakorlati tudást. 
A párod hasznos és praktikus technikákra, információkra tesz szert, hogy stabil nyugalommal támogathasson gyermeketek születésénél.
Adj lehetőséget magatoknak a ráhangolódásra és a pozitív töltődésre! Gyertek el, hogy együtt tapasztalva, gyakorolva készüljetek a szülésre.

 Miben más ez a tréning, mint sok szülésfelkészítő tanfolyam?

 • Minden témáról digitális és nyomtatott, általam összeállított anyagot kapsz, hogy később is elővehesd.
 • Kiscsoportban találkozunk
 • Családias, kellemes a hangulat vár benneteket!
 • Hasonló érdeklődésű és azonos életszakaszban járó párokkal találkozol
 • Interaktív gyakorlatokkal, színes feladatokkal várlak
 • Mi nem csak beszélünk róla, hanem csináljuk is!
  Mindent kipróbálunk a gyakorlatban, hiszen a magatokba vetett bizalmat, tudást csak a személyes tapasztalás útján kaphatjátok meg.
 • Foglalkozunk az egyéni kérdésekkel - hiszen nincs rossz, csak fel nem tett kérdés
 • Tabuk nélkül, egyszerűen beszélek a kényes témákról
 • Gyakorlatiasan, különféle vizuális kellékek segítségével ismerkedünk meg a szülés folyamatával.
 • Ki mondta, hogy ez a rész nem lehet szórakoztató is? :)
 • Független, tényszerű információkhoz jutsz, amik hozzásegítenek a saját utad megtalálásához
 • Ráhangolódsz az előtted álló eseményekre, testben – lélekben – szellemben.
 • Friss gyümölcsökkel, természetes nassolnivalókkal várlak
 • Szünetben frissen főzött kávét készítünk

 Mit kapsz tőlem?

 • Odafigyelést
 • Támogatást
 • Fiatalos, gyakorlatias megközelítést
 • Változatos megoldási lehetőségeket a helyzetedre
 • Természetes készítményekkel és alternatív módszerekkel kapcsolatos tapasztalatokat - amik segíthetnek
 • 7 év szüléskísérés és felkészítés tapasztalatát

Miről van szó a FelkéSzülés tréningen?

 • FELKÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE (lelkileg és fizikailag)
 • Szüléskód – a természetes szülés titkos kulcsa
 • Hogyan tudod megélni nem csak túlélni?
 • FÉLELMEK - Honnan erednek a félelmek és hogyan tudod őket kezelni, átalakítani
 • félelemkezelő gyakorlatok
 • FÁJDALOM – Hogyan kezeld a fájdalmat? Hogyan tedd a segítőiddé az összehúzódásokat?
 • SAJÁT SEGÍTŐ TECHNIKÁD ELSAJÁTÍTÁSA  (Vizualizáció, relaxáció, mozgásos gyakorlatok, stb)
 • VAJÚDÁS ÉS SZÜLÉS - Vajúdást megelőző jelek; testi-lelki változások; a szülés szakaszai és jellemzői; mi történik, ha bemegyünk a kórházba?
 • BEAVATKOZÁSOK – milyen lehetőségeid és jogaid vannak? Milyen szempontok alapján tudsz tájékozott döntést hozni?
 • APÁK SZEREPE - Ha jelen van az apa, hogyan tud segíteni? Olyan technikákat és gyakorlatokat kap amivel magabiztosan és nyugodtan tud támogatást nyújtani
 • VAJÚDÓPÓZOK, SEGÍTŐ TESTHELYZETEK -  praktikus technikák, masszázs a gyakorlatban
 • MÉLTÓN SZÜLNI ÉS SZÜLETNI- Lehetőségek arra, hogyan alakítható meghittebbé a kórházi szülés is
 • SZÜLÉSRE HANGOLÓ RELAXÁCIÓ ÉS IMAGINÁCIÓS GYAKORLATOK

Következő időpont: 2018. 10. 06.-07.

Szombat: 10:00-16:00
Vasárnap: 10:00-16:00

(A tréning két napos)

 Mire ne számíts?

 slide-showra

Unalmas frontális előadásra

 Tapasztald meg, hogyan kapcsolódj a testeddel, hogy a vajúdáskor elő tudd hívni a benned rejlő erőt!

Nyitott vagy az újdonságokra?       Alternatív lehetőségeket keresel?       Keresed a számodra legmegfelelőbb megoldást?  Túl sok a téged körülvevő információ és szeretnél tisztán látni?     Szeretnéd felkészülten várni a kisbabád születését?

 A tréningek zártak és kis csoportokban indulnak, hogy megőrizzük a szüléshez szükséges intimitást. Apás szülés esetén az apák jelenlétére is számítunk. (Természetesen a kísérő részvételét a tréning díja magában foglalja, egyéb költség nem merül fel).

A tréningek után - igény esetén szervezünk babás találkozót, ahol lehetőséged nyílik átbeszélni, megosztani a gyermekágyas időszak örömeit és kihívásait a társaiddal. ( Természetesen azzal a csoporttal, akikkel a tréningen együtt vettetek részt.)

A korlátozott létszám miatt érdemes minél hamarabb lefoglalni a helyed!
A tréning két napból áll, szombat-vasárnap.

Helyszín:

Cseperedő Családi Napközi és Fejlesztőház

1111, Budapest (XI.) , Bercsényi utca 10 fszt/1.

Jelentkezz és legyen számodra szép élmény a szülés!


Kedvezményesen 25.000 Ft helyett, 22.500 Ft- ért vehettek részt a tréningen, ha 3 héttel a választott tréning időpontja előtt foglalsz.

Minden FelkéSzülés Tréningen résztvevő kismama tréningdíjából 1000 Ft- tal támogatjuk a Magyar Koraszülött és Újszülöttmentő Alapítvány munkáját!

 

Személyre szabott egyéni felkészítéssel is készülhetsz a szülésre! Kattints ;) 

 

 

 

Vélemények a tréningről


" Közvetlen hangvételű, felszabadult beszélgetés volt, ami a kórházi szülésfelkészítő tárgyilagosságával ellentétben a szülés emberi és lelki oldalára helyezte a hangsúlyt. Sok ötletet kaptam, hogy mivel tudom támogatni a párom ha eljön az idő. Köszönjük! " (Szalai Gergő)

" Nagyon jól éreztem magam, fel tudtam szabadulni és nem éreztem magam zavarban, ha a saját dolgaimról kellett beszélni. Nagyon jó, hogy volt gyakorlat valamint képi és egyéb ábrázolás, így már sokkal felkészültebbnek érzem magam, picivel jobban tudom mi vár rám. A tréning előtt bennem levő kérdésekre választ kaptam. Úgy érzem, hogy a páromnak is hasznos volt és fog tudni támogatni a szülésnél." Örülök és köszönöm, hogy itt lehettem." Király Diána

" Kata, azért szerettünk hozzád jönni, mert egy fontos úton tanultunk nélkülözhetetlen dolgokat, hanem mert jó alkalom is ez , hogy az ember ismerkedhessen saját legbenső lényével, és azzal a birodalommal, ahová valóban tartozik. " Korponai Tibor

"Aki még nem volt ilyen felkészítőn az mindenképpen jöjjön el, akkor is, ha már volt benn szülésen korábban." (Belény)

"Minden kismamának ajánlom, mert a mai világban a szülésről és a kapcsolódó dolgokról a berögzött, megszokáson alapuló szemlélettől eltérő gondolkodással találkozhatnak itt, amiből mindenképp tudnak majd építkezni." (Edina)

"Kata segített megismerni a szülés testi-lelki folyamatait, enyhítve ezzel a szüléstől, mint ismeretlentől való félelmet. A szülésfelkészítőn különösen jó hangulatú beszélgetések voltak, jó érzés volt egy közösséghez tartozni. Ajánlom mindenkinek a részvételt!" M. Nóri

"A tréninget ajánlom a nyitott gondolkodású pároknak, akik tudatosan szeretnének részt venni a szülésnél és nem csak sodródni az "árral". Gondolatokat ébreszt, így mindenképpen PÁROK-nak ajánlom, mert okot ad a beszélgetésre!! :)"

"A sors megint jó helyre terelt bennünket. Köszönöm az összefoglalt gondolatokat, melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mostmár sokkal nyugodtabban, felkészültebben és magabiztosan várom a gyermekünk születését. Ha Hajdú-Bihar megyében a legjobb tanfolyamot keresed és nem csak "orvosi" szemszögből szeretnéd megtapasztalni a szülést, akkor Kata-dúla tanfolyamon a helyed! ÉN személy szerint minden elsőszülő párnak kötelezővé tenném ( az apáknak is) :) " (Herpácsi Gábor)

"Sok hasznos dolgot láttunk, hallottunk, tapasztaltunk. Különösen hasznosak voltak a gyakorlati részek, mikor pl. vajúdási pozíciókat gyakoroltunk, masszázsokat, szoptatási testhelyzeteket néztünk meg. Az elméleti rész is jól fel volt építve, minden fontosabb részre kiterjedt.”

"Boldog vagyok és magabiztos. Úgy érzem meg tudom élni a szülésem és örömmel várom.”

"Nagyon jól éreztem magam, rengeteg dolgot tudtam meg, és megerősített az elhatározásban, hogy szeretnék segíteni a feleségemnek és a lányunknak.”

"Örömmel jöttem és töltöttem itt a heti pár órát. Már napközben is vártam az összejöveteleket. A felkészítő előtt gyűjtött információkat rendezte a fejemben, gyakorlatias foglalkozásokon keresztül magamévá tettem a sok "anyagot". A csoportban megismerhettem más párok hozzáállását, gondolatait, érzéseit. Köszönöm." Egri Dóra
 
" Nem változtatnék semmit a tréningen, mert egyszerűen jó volt ide jönni, minden alkalomról úgy mentünk haza, hogy sok-sok fontos, érdekes és hasznos dolgot tudtunk meg, amitől magabiztosabban és nyugalommal teli várakozással nézünk a szülés elébe.Sajnálom, hogy vége, de örülök, hogy itt lehettem. Hálás vagyok mindenért, minden értékes dologért, amit itt kaptam a tréningen." Matyi
 
Úgy érzem, hogy a kapott információk felkészítettek arra, hogy ne adódhassanak ismeretlen, váratlan helyzetek a szülés során. Önbizalmat kaptam és a páromra is komoly támaszként számíthatok. A valóságra készített fel a tanfolyam úgy gondolom. Köszönök mindent!" Bogi
Vélemény a szülés után:
"Nagyon jól tudtuk hasznosítani a felkészítőn tanultakat, köszönet érte! Sokat segített a tudatos légzés, az, hogy tudtuk, hogy mi történik velünk. Feri sokat segített nekem, gyönyörű közös élménnyel gazdagodtunk. "
 
" Nagy reményekkel és sok kérdéssel indultam neki a tanfolyamnak. Azt hiszem többet is kaptam, mint amire számítottam. A sok-sok infó mellett olyan lelki támogatást, megnyugtatást kaptam, amikkel a zsebünkben magabiztosabban indulunk. Hiteles, kedves és végtelenül segítőkész vagy." Petra és Dorka
 
" Praktikus, szórakoztató informálódás életünk nagy változásából. Élveztem minden percét. Köszönöm." Ádám
 
" Megkaptam azokat a válaszokat és azt az iránymutatást amit leendő apaként meg kellett kapjak. Kevesebb bennem a kétely, már látom a fényt az alagút végén. Mindenre nem kaphattam választ, de már tudom, hogy apaként és férjként hogy fogom tudni megállni a helyem a szülés alatt és közvetlenül utána... Az ismeretlentől való félelem borzasztó érzés." Kungler Sándor
 
" Csodálatos volt számomra, nagyon jól éreztem magam és a legszebb az volt, hogy mindenkin ezt láttam Szép volt együtt dolgozni a többiekkel. Nagyokat nevettünk, vicceltünk és persze rengeteget tanultunk! Felkészültnek érzem magam! 6 alkalom helyett inkább 10x jönnék :)." Ilyés Balázs