Rólam

            

Kovács Katalin vagyok, mentor; szülésfelkészítő tréner, szüléstámogató és gyermekágyas dúla.  Nő vagyok és három gyermek édesanyja.
Nőket segítek a várandósság útján, szülés közben, az anyaság örömteli és olykor göröngyös útján és vezetem azokat a Nőket akik a hétköznapok egyszerűségében keresnek valódi megoldást arra, hogy elégedettebben, boldogabban éljenek.


A szülésre úgy tekintek, mint egy kulcsélményre, aminek meghatározó jelentősége van, kihat mind a szülő nő, mind pedig a kisbaba további életére. Akár pozitív, akár negatív is az élmény mindenképpen  örök emlék marad számunkra. Nincs tökéletes szülés, mindenkinek más az ideális, amit ott és akkor meg kell élnie.

 2011 elején végeztem egy dúlatréninget, majd a későbbiekben a DONA International szüléskísérő dúla képzését Dézsi Réka vezetésével (Szombathelyen, később Debrecenben kétszer). Továbbá részt vettem postpartum doula (DONA) képzésen is, hogy a gyermekágyas időszakban is teljes körű támogatást nyújthassak a családoknak. 2012 óta tartok szülésfelkészítő csoportokat, 2014- ben befejeztem a szülésfelkészítő oktató képzést. 2015-ben részt vettem Spinning Babies képzésen ( Ginny Phanggel), így a vajúdás alatt kedvező pozícióba hozható a baba, illetve a várandósság folyamán a technika segíthet a nem fejvégű fekvésben levő ( faros, haránt, stb.) babák helyes beilleszkedésében. 2015- ben részt vettem Marina Alzugaray képzésén, a fő téma a testközpontú szülésfelkészítés volt (mozgással, tánccal, vízben is)  2016- ban bővítettem az eddigi módszereimet a saját tapasztalataimmal. 
Ez egy út, de volt alkalmam bejárni többféle utat, alkalmazottként és vállalkozóként egyaránt.

2011 óta támogatom az anyákat dúlaként a várandósság alatt, a szülés folyamán és a gyermekágyas időszakban.
A szülésfelkészítő és gyermekágyas időszakra felkészítő csoportokat 2012 óta tartok.
Szülésfelkészítőként létrehoztam egy könnyen elérhető, színes, izgalmas felkészítőt ahol nem "csak" információkat kapnak a párok, hanem tapasztalatszintű élményekkel is gazdagodnak, amik jól alkalmazhatók a várandósság és szülés idején, illetve a későbbiekben is.
A technikai részt nézve
folyamatosan bővítem ismereteimet, olvasok, tapasztalatot gyűjtök és képzésekre járok, hogy minél többet nyújthassak a hozzám forduló kismamáknak, anyáknak.


Minden élmény, érzés, amit átélsz közvetlenül hatással van a babádra is. Minden nőnek jár a méltó szülés és minden gyermeknek jár, hogy méltón születhessen meg. Ez nagyon fontos útravalója az életének, és nem mindegy hogyan és milyen körülmények között érkezik ez a kis lélek a kinti világba...

Tiszta szándékkal és alázattal szolgálok a saját határaimat tiszteletben tartva. Az életem nagyobbik szeletét a saját megélések, tapasztalatok és az ezáltal születő felismerések hozták. A tudás hatalom, a tapasztalás bölcsesség lehet. Hálás feladatot kaptam az életben.

Mára nem csak az anyaság küszöbe előtt álló Nőket kísérek. Azokat a Nőket is, akik a mindennapok forgatagában, a saját életüket szeretnék elégedettebben megélni. Ehhez tudom adni azokat az egyszerű gyakorlatokat, tapasztalásokat amik kivezetnek a félelmek, megfelelés, elvárások és önbizalomhiány sűrű erdejéből.

A kislányom születése maga volt a csoda, megtapasztalhattam mennyi erő lakozik bennem. A középső fiam születése pedig rávilágított arra, hogyan engedjem el az elképzeléseimet, és működjek együtt azzal, amit a helyzet kínál és hogyan hozzam ki belőle a legtöbbet.

A harmadik gyermekem születése hatalmas ajándékot hozott számomra, egy halálközeli élmény és az érkezése által. Ez a megélés krízisnek csomagolt bölcsességet rejtett magában.

Budapesten élek a gyermekeimmel, nagyrészt itt vagyok elérhető.
 Hivatásom során holisztikusan segítek az anyáknak (test és lélek szintjén is) és ötvözöm a régi hagyományokat, tudást a modern kor nyújtotta előnyökkel, lehetőségekkel és saját tapasztalatokkal.
A „Miben segítek” menüpont alatt részletesen olvashatsz arról, hogyan tudok segíteni neked.

Nem mondom meg mi a jó út, amit válassz, mert járnod neked kell rajta. Felajánlom a tudásom és támogatásom amivel megvilágítom számodra a lehetőségeidet. A döntés a te kezedben van.

Te aki „véletlen” tévedtél ide, mit keresel?