Szüléskísérés

Amennyiben felkérsz dúládnak a személyes találkozásunk alkalmával átbeszéljük, mik az igényeid, mire lenne szükséged. A vajúdás megkezdődésétől a baba megszületése utánig melletted maradok. A vajúdás gyönyörű, de embert próbáló órái alatt megszakítás nélküli, állandó jelenlétet biztosítok számodra a szülőszobán.
Az érzelmi támogatás, bíztatás mellett, információkkal látlak el. Igényed szerint alkalmazok masszázst, aromaterápiát, borogatást és különböző kényelemfokozó technikákat is, attól függően a vajúdásod azon szakaszában éppen mire van szükséged. Segítelek abban, hogy együtt tudj dolgozni az összehúzódásokkal.
Ha apás szülésre készültök, a párodat tudom abban segíteni, hogy ő annyira vonódjon be a szülés folyamatába, amennyire szükségét érzi, anélkül, hogy rá nehezedne a kizárólagos támogató szerepe. A baba megszületése után is melletted maradok általában 2 órát, míg nem jelzed, hogy készen vagytok a csöndes együttlétre a babáddal (és a pároddal).

Amennyiben megfordult a fejedben/fejetekben, hogy dúlát fogadtok, de még nem vagytok biztosak benne, egy találkozó alkalmával át tudjuk beszélni a lehetőségeket, igényeket. Az első találkozónk sem anyagi sem egyéb kötelezettséggel nem jár, így szabadon dönthetsz/dönthettek.

Független vagyok, és önmagam alkalmazásában végzem ezt a feladatot. Dúlaként veled állok munkaviszonyban, nem pedig a kórházzal vagy az orvosoddal.

Dúlaként soha nem szoktam:

  1. Klinikai vizsgálatokat végezni, mint például a vérnyomásmérés, magzati szívhang ellenőrzése, hüvelyen keresztül végzett belső vizsgálatok, és egyebek. Az én feladatom az érzelmi támogatás és a fizikai kényelem biztosítása számodra.
  2. Helyetted döntéseket hozni. Segítek viszont abban, hogy az összes lehetséges információ eljusson hozzád, és hogy ezek birtokában  megfontolt és körültekintő döntéseket hozhass. Ezen kívül felhívom rá a figyelmed, ha az események alakulása eltér a szülési tervben felvázoltaktól.
  3. A nevedben beszélni a személyzettel. Meg fogom beszélni veled a benned felmerülő problémákat, kérdéseket, gondolatokat, és ezekkel kapcsolatban különféle javaslatokat teszek, de a klinikai személyzettel te vagy partnered fog közvetlenül kommunikálni.
  4. Soha nem állok közéd és a partnered közé, de elősegítem, hogy a párod úgy legyen jelen, ahogy nektek jó.

„A szülésfelkészítő tréningen való részvételünk hatására egyértelművé vált, ha itt az idő, Füzesabonyból Debrecenbe utazunk, hogy Kata kíséretében szülhessünk. Nem bántuk meg a döntésünket. A vajúdás órái alatt sokat jelentett a közreműködése, az illóolajos masszázs, zene, de főleg a vége felé közeledve alkalmazott borogatás bizonyult számomra csodaszernek. Biztonságban éreztem magam, szeretet vett körül. Hálás vagyok neki és a klinika dolgozóinak a támogató hozzáállásukért, hogy sikerült az elképzeléseinket megvalósítani és a lehető legkevesebb beavatkozással, természetes módon világra hozni újévi kisbabánkat. Hiszem, hogy ez a pozitív szülésélmény is hozzájárul kisfiunk kiegyensúlyozottságához. Katától a gyermekágyas időszakra is sok hasznos tanácsot kaptam, köszönet érte.” – Dobozi Judit

„Katával először a belső csend Jógastúdióban találkoztam. Nem tudtam ki ő, csak egy kismamát láttam a 6 hetes babájával aki nagy bizalommal adta a Kata kezébe a csöppséget. Ahogy egymásra néztek látszott a különleges kapcsolat a baba és közte ezért rá is kérdeztem. Innen kezdődött a kapcsolatunk ami másabb, mint egy barátság de sokkal mélyebb mint egy ismerettség és ez így marad örökké... A párommal részt vettünk a szülésfelkészítőn is amit nagyon élveztünk, majd hamar el is döntöttük a mi szülésünknél bizony szükség van Katára. Az a tudás és a személyiségéből áradó nyugalom csak hozzátehet egy ilyen csodás eseményhez. A várandósságom alatt bármilyen felmerülő problémával megkereshettem és mindenre tudta a választ, nagy támaszunk volt mindvégig. Amikor az első szülésre készül az ember kell valaki aki tapasztaltabb és támaszkodhat rá! A szülésem nem mondható könnyűnek de rövidnek semmiképpen viszont az otthoni vajúdás ideje különleges élmény volt semmihez nem fogható ebben Kata hatalmas segitség volt! Majd a korházi időszakban a hirtlen fellépő döntésekben is számithattunk rá, végig a kezemet fogta ha kellett és mindig tudta mikor kell elengedjen és hagyni ,,átszellemülni". Mivel apás szülés volt a páromnak is nagy segitség volt,hogy mellette is áll valaki és van kihez fordulni. Összefoglalva a szülés lehet csodalatos elmény és minket ebben Kata végig megerősitett és tamogatott! Ezért örökké hálásak leszünk Neki és a kislányunk Minka is. „ Vígh- Szőllősi Zsanett

Keress bátran és megbeszéljük neked mire lenne szükséged.

E-mail : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.