Személyre szabott támogatás

Szülésfelkészítés egyénileg

Az egyéni szülésfelkészítő foglalkozások alkalmával csak rád figyelek és arra, hogy te mit szeretnél. Személyre szabott megoldásokat keresünk, az igényeidhez alakítva. Körüljárjuk a szülés-születés folyamatait, fájdalomkezelő technikákat, a saját  lehetőségeidet. Azokkal a témákkal foglalkozunk, amire szükséged van ahhoz, hogy magabiztosan várd a szülést. - A saját otthonod kényelmében.

 

 Szüléskísérés

A vajúdás megkezdődésétől a baba megszületése utánig melletted maradok. A vajúdás gyönyörű, de embert próbáló órái alatt megszakítás nélküli, állandó jelenlétet biztosítok számodra a szülőszobán.
Az érzelmi támogatás, bíztatás mellett, információkkal látlak el. Igényed szerint alkalmazok masszázst, aromaterápiát, borogatást és különböző kényelemfokozó technikákat is, attól függően a vajúdásod azon szakaszában éppen mire van szükséged. 

 

Gyermekágyas gondozás

 A gyermekágyas időszakban is fordulhatsz hozzám, ha szükségét érzed. Segítek, ha bizonytalannak érzed magad , elakadtál a szoptatással, kérdésed van a babagondozással kapcsolatban. Ha szeretnéd, hogy a helyére kerüljön a szülésélményed, érzelmi támaszra van szükséged.

 

 

 

Csoportos foglalkozások

Várandós csoport

Babát vársz, de messze van még a szülés időpontja? Sok a kérdésed? Bizonytalan vagy, hogy mit is szeretnél?
A csoport legfőképpen rólad szól, a te érzéseidről, panaszaidról, útkeresésedről, saját megoldásaidról...

 

FelkéSZÜLÉS Tréning

Hogyan kapcsolódj a testeddel, hogy a vajúdáskor elő tudd hívni a benned rejlő erőt?
Alternatív lehetőségeket keresel?
Keresed a számodra legmegfelelőbb megoldást?
Túl sok a téged körülvevő információ és szeretnél tisztán látni?

Szülésre hangoló

Közvetlenül szülés előtt állsz? Szeretnél jobban ráhangolódni a testedre? Szeretnél olyan élményekkel gazdagodni, amik közelebb önMAGadhoz és a szülésedhez?

 

Gyermekágyas felkészítő

Szeretnél megfelelően felkészülni a gyermekágyas időszakra?
Tudod- e majd szoptatni a babádat?Mi történik a testeddel a szülés után?Milyen változásokon mész keresztül lelkileg?Hogyan fogd meg a kisbabádat?

 

 

 

Kovács Katalin vagyok, szülésfelkészítő tréner, szüléstámogató és gyermekágyas dúla. Szülésfelkészítőként létrehoztam egy könnyen elérhető, színes, izgalmas felkészítőt ahol nem "csak" információk kapsz, hanem tapasztalatszintű élményekkel is gazdagodsz, amik jól alkalmazhatók a várandósság és szülés idején, sőt sokszor utána is.

 

Ki a dúla?

A dúla nem bába vagy szülésznő. Dúlaként érzelmi és fizikai támaszt nyújtunk a vajúdó anyáknak a szülőszobán. A szülés női létünk kulcsélménye, beavatás. Dúlaként jelenlétünket, tudásunkat, támogatásunkat adjuk a vajúdó anya szolgálatára. Hiszen tudjuk, hogy érzelmi biztonságban, szeretetben sokkal könnyebb és szebb megélni ezt a csodálatos, olykor viszont nehéz eseményt.

 

Legfrissebb cikkek

 • Hogyan NEM lehet elkényeztetni az újszülötteket?

  Szükségletek vs. Vágyak Szinte nem találkoztam még olyan leendő anyukával, párral akik ne tennék fel a kérdést: „ Szerinted el lehet kényeztetni a babát?” Hányszor hallani, hogy a leendő szülőknek azt mondják: „ Ne legyen sokat ölben a baba, mert elkényezteted!” , „ Nem
 • Várandósan....Szabad a szex?

  Minden irányból dőlnek ránk a szexuális töltetű üzenetek, képek, mégis a várandósság alatti szexualitásról, szeretkezésről szinte tabu beszélni. Pedig igen szorosan kapcsolódik a gyermek- váráshoz és a párkapcsolat alakulásához. Az alábbi cikkben arról olvashatsz, hogyan változik a libidó a várandósság
 • Miért fontos hogyan szülünk, születünk?

  Miért fontos, hogy hogyan szülünk és születünk? Az, hogy hogyan szülünk, az egész életünkben egy örök emlék marad számunkra. Hogyha megkérdeztek egy idős hölgyet, édesanyát vagy nagymamát, akkor bizonyos mozzanatokat kristálytisztán fel tudnak idézni akár 40-50-60 év távlatából is, és
 • Gátmasszázs, gátvédelem – Hogyan?

  A gát alapjaiban ép és egészséges szövet, ugyanúgy mint a tested többi része. Nem egy olyan dolog, amit meg kéne javítani, hogy megfelelően működjön. A gát egy rugalmas szövet, ami képes arra, hogy kiengedje a kisbabát. A gát és a
 • Miért várjunk a köldökzsinór elvágásával?

  A köldökzsinór késleltetett elvágása évekkel később jelentkező előnyökkel jár A WHO támogatja, hogy a köldökzsinór elvágásával legalább 1 percet várjanak a baba születését követően. Egy tanulmány szerint ez a néhány perc évekkel később az idegi fejlődésben adhat egy kis előnyt.
 • 1

Bár mindenki így élné meg a szülést-Kitti születése

Sok félelmem volt a szüléssel kapcsolatban, többek között az is, hogy ki legyen bent  velem, majd rátaláltam a Kata szülésfelkészitőjére, és kezdtek letisztulni a dolgok. Szerettem volna, ha bent lett volna a férjem Gabi, de azt is tudtam, hogy ilyen helyzetben egy nő segitsége jobb. Majd úgy alakult az életünk, hogy Gabi külföldön volt, és ekkor már biztos voltam abban, hogy Kata lesz velünk.

 

 A terhességem 35. hetében elkezdődtek a jósló fájások, amik néha ijesztőek voltak, mert fájdalmasabbak voltak néha, mint azt képzeltem. A 38. hétben elkezdték a szokásos vizsgálatokat, mint az NST, csak nekem nem szerette Kitti, és ezért lépcsőzni küldtek. Valószinűleg én egy kicsit túl gyors voltam, mert ennek következtében lelassult Kitti szivhangja. Két óra megfigyelés után haza küldtek, de innentől minden nap megvizsgáltak, hogy ne legyen gond.

Volt is egy téves riasztásom, mert este emiatt úgy éreztem, hogy nem mozog, de persze mire beértünk a kórházba már táncolt a kisasszony.

A 39. hét 6. napján csinált amnioszkópia után elég erős fájásaim voltak, amik nem igazán akartak elmúlni, bár rendszertelenek voltak. Volt ami két órán keresztül végig fájt, volt ami csak öt percig. Este tíz órakkor kezdődtek a húsz perces fájások, szóltam is az anyukámnak, hogy feküdjünk le aludni, mert lehet jön Kitti. Hajnali fél egykor keltem fel a tíz perces fájásokra és hivtam is Katát, hogy ma szülünk. Nagyon izgatott lettem, mert eljött az a nap amit egész életemben vártam, és persze kicsit féltem is tőle. Kata mondta, hogy várjunk kb. öt- hét perces fájásokig és utána jön ő is. Elég hamar olyan kettő körül már jött is, és úgy éreztem, hogy most már tényleg szülünk nemsokára. Reggel hat körül már négy perces fájásaim voltak, amiket én még mindig elég jól viseltem, és akkor elindultunk a kórházba.

Megvizsgáltak és mondták, hogy négy centire ki is vagyok kitágulva, amit mi is ennyinek gondltunk, szóval minden rendben volt. Befektettek a szobámba, bejött Kata is és hirtelen jöttek is a három perces fájások amik elég sokáig maradtak, és már azért ezek nem voltak kellemesek, de jó volt megélni.

Volt három mély pont amiken Kata segitett túl, ha Ő nincs nem birom ki fájdalom csillapitó nélkül. Az első még olyan öt centi körül volt és az első NST után, mert hanyatt fekve eléggé fájt, és tudtam, hogy ezután csak jobban fog, megbeszéltük, hogy nem kell és a következő fájás már nem is volt annyira fájdalmas. A második hét centi körül lehetett, ekkor már erősebbek voltak a fájások és gázt akartam kérni, de Kata mondta, hogy lehet, viszont azzal le kell feküdni  míg használom, és tudtam, hogy úgy rosszabb, ezért mégsem kértem. A harmadik a vajúdás vége fele lehetett, de csak megemlitették a fekvést és tudtam, hogy nem a válasz rá. Így nem kellett fájdalomcsillapító.

Jöjjön a jó rész! Fantasztikus volt megélni a test természetes fájdalomcsillapitó hatását, és azt, hogy képes vagyok uralni a testem, és mégis közben átengedni magam az érzésnek, hogy hamarosan a karjaimban tarhatom Kittit! Körülbelül tíz óráig nem is fájt annyira, csak utána jobban, de tudtam azt hogy közel járunk.
Kittike nagyon ügyes volt, végig minden rendben haladt. Kata tudta, hogy mikor mire van szükségem, vagy épp nincs semmire. Az egész vajúdás alatt sokat ültem fittball labdán, és sokat járkáltam. A vége fele meg sokat guggoltam le, nekem ez esett a legjobban. A végén guggolás közben már nyomhattam kicsiket, és az egyik nyomásnál éreztem, hogy valami jön ki (vagy valaki) és szóltak a dokinak. Ő mondta, hogy a magzatburok teteje, és innentől beindult minden. ( Kérésre nem volt burokrepesztés a vajúdás alatt.)
Guggolva nyomhattam még párat, majd az ágyon megrepesztették a burkot, és aztán nyomtam még párat, és mentünk is a szülőszobára. Ekkor már alig fájt valami megint, mert jó érzés volt csak nyomni. A dokitól mindig kérdeztem, hogy hol járunk, és mennyit kell nyomni, és ő mondta is, hogy tíz perc és meglesz, és úgy is volt. Pontban 13.00-ra kint is volt Kitti!!!!! (2015.05.02.)
Volt gátmetszésem, ami egyáltalán nem fájt, és az összevarrása sem volt fájdalmas.

Fantasztikus élmény volt az egész szülésem, egy óra múlva mondtam is, hogy holnap újra csinálnám. 

Lilla