Mi történik a szülés után?
Anyává válni, életet adni különleges és csodálatos esemény.

Várandósan igyekszünk a szülésre megfelelően készülni. De arról kevés szó esik mi vár bennünket a szülés után. A gyermekágyas időszak is egy rendkívül nyitott, érzékeny periódus az életünkben.

Milyen változásokon megy át a testünk?
Hogyan zajlik a visszarendeződés?
Mivel, hogyan tudjuk segíteni a regenerálódásunkat?
Milyen érzelmekkel találkozhatunk a szülés után?
Hogyan tudunk megmaradni egy természetes áramlásban a felfokozott és akár szélsőséges érzelmek közepette?
Milyen örömökkel, félelmekkel, kétségekkel találkozhatunk és hogyan tudjuk ezeket jól, építően kezelni?
Hogyan tudjuk megkönnyíteni a gyermekágyas időszakot magunk, a gyermekünk és a családunk számára? „Erről nekem nem beszélt senki, hogy ilyen lesz.”- hallom sokszor az újdonsült anyukáktól.
Akkor most beszéljünk arról, ami teljesen természetes velejárója az anyává válásnak, mégis tabunak számít. (Legyenek azok, akár a testünkkel kapcsolatos megélések, akár az érzelmi változások) Beszéljünk azokról az örömökről, nehézségekről, ajándékokról, amiket a szülés utáni időszakban megélhetsz. Látom azt, hogy sokszor a megfelelő információ is képes eloszlatni a félelmeket, szorongásokat. Készüljünk együtt a gyermekágyas időszakra.

A Születés Hetén a Mamamiboltban tartottunk előadást Mihályfi Márta dúlatársammal, ahol ezen témák mellett Márti megosztotta tudását a gyermekágyas időszak spirituális jelentőségéről, a szülés körüli és a gyermekágyas időszak körüli szertartásokról.
A teljes felvételt ide kattintva nézheted meg:
Ha még szülés előtt állsz szeretettel ajánlom figyelmedbe a FelkéSzülés Online szülésfelkészítő tréninget. Aminek elvégzésével ebben a kiszámíthatatlan helyzetben is magabiztosan és nyugodtan várhatod a szülést.
A felkészítőt itt éred el: www.katadula.hu/szulesonline
Szeretettel Várlak!
„A gyermekágyat minden hagyományos kultúrában kiemelt fontosságú időszaknak tekintették, átmenetnek, intim, bensőséges időnek, amikor a család, az új szerepek összehangolódnak és megerősödnek, hogy majd bátran és összeszedetten a külső világba léphessenek. A gyermekágynak számos hagyománya, szertartása van, melyeket a mai, modern világban is méltó módon alkalmazhatunk. Ezekről a szertartásokról szeretnék beszélni ezen az alkalmon. Többek között a méhlepény szertartásai, szülés utáni első fürdő, gyermek megérkeztető szertartás, vér és tej védelme és a szülés utáni záró szertartás.
A szülés utáni záró szertartás egy szülés utáni gyógyító szertartás, amelyet a legfőképpen az anya (és az apa és a család) megünneplésére, megáldására és a szülés élményének méltó feldolgozására és integrálására ajánlunk. Ebben az ünnepségben megáldjuk, megtiszteljük és megünnepeljük az Anyát, és köszönetet mondunk neki a várandósság és a szülés minden folyamatáért. Emellett a várandósság, szülés és gyermekágy életszakaszát lezárva átkísérjük az új életszakaszba. Mivel minden élettörténet és minden szülés is más, így természetszerűleg a szülés utáni szertartások is teljesen különbözőek. A szertartás állandó elemei (feltáró, feloldó beszélgetés, gyógynövényes és virágos gőzfürdő, olajos masszázs, energiagyógyítás, csontok-csípő zárása, kendőkkel/rebozóval való energetikai zárás).” Mihályfi Márta