Ha közben együttműködő, önzetlen és bátor vagy, akkor sok-sok energia áramlik át rajtad mindenki felé, a születendő gyermeked felé is. Ha adsz ebből az energiából másnak is, az mindenkit jó érzéssel tölt el. Még nem tudod a kisbabádat fogni és ölelni, így ha a férjednek vagy a bábádnak adsz ebből az életerőből, akkor ezáltal a kisbabádnak is adsz. Ha kórházban vagy, megnövelheted a jelenlévő energiákat azzal, ha keresel valakit, akivel jól megtalálod a hangot.
….
Légy hálás, hogy kisbabád születik, légy hálás a párodnak, hogy segít neked! A szülés olyan esemény, amit egész életedben csak néhányszor élhetsz át, úgyhogy hozd ki belőle a legtöbbet, használd ki, hogy átélheted az egyik legkülönlegesebb tudatállapotot!
….
Ne feledd, hogy igazi, élő kisbaba van a hasadban! Néha olyan intenzív az élmény, hogy elfelejtjük mi is az egésznek a célja.
….
Tanulj meg ellazulni! Ez olyasvalami, ami odafigyelést igényel. Lehet, hogy komoly erőfeszítésedbe kerül majd az erre való koncentrálás.

Ina May Gaskin Spirituális bábaság c. könyvéből.

Én úgy látom, hogy a kulcs a szülés folyamatába és önmagunkba vetett bizalom és az ellazulás képessége. Ezt szépen meg lehet alapozni megfelelő információkkal, a félelmek megszüntetésével, gyakorlatokkal. Ha szeretnéd kihozni a legjobbat a szülésedből, ami számotokra lehetséges, szeretettel várlak az online szülésfelkészítőn!
Itt olvashatsz róla: www.katadula.hu/szulesonline

Kép: Rainbow Baby Birthphoto, mumsgrapevine.com