Ahogy kúszik fel a hőfok mutató, úgy egyre nehezebb lehet elviselni a meleget. A hőség alapból plusz megterhelést jelent a szervezetnek, várandósan pedig sokkal érzékenyebb lehetsz, mint általában.

A nagy melegben légy kíméletes magaddal, amennyire ez csak lehetséges.

Ilyenkor megnő a folyadékvesztés, fokozottabb az izzadás.
Ezért különösen fontos, hogy ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre (legalább napi 2-3 liter). Ez nagyon fontos, ugyanis a kiszáradás veszélyes lehet számotokra és idő előtti összehúzódásokat okozhat.
Lehetőleg szénsavmentes, cukormentes innivalót fogyassz.

Ihatsz hűsítőnek kellemesen hideg citromfüves vizet/limonádét vagy málnalevél teát.

Ahhoz, hogy ne hevülj túl be lehet vetni apróbb praktikákat is:

– A tarkódra tett vizes textilpelenka is sokat segíthet.
– Lehetőleg ne menj ki a tűző napra, hiszen sokkal hamarabb megárthat, szédülést, ájulást okozhat, ha babát vársz. Kerüld a napon tartózkodást 10-15 óra között. Amit feltétlen el kell intézned, próbáld korán reggelre vagy későn délutánra időzíteni. Ha mégis ebben az időszakban van elintéznivaló kérj segítséget.
– A melegben könnyebben dagadnak a lábak. Amikor csak teheted felpolcolva pihentesd.
A lábdagadás, ödémásodás elkerülése érdekében, mozgasd át gyakran a végtagjaidat. A görögdinnye is vízhajtó és hűsítő hatású gyümölcs, fogyaszd bátran, ha kívánod.

– A meleg elviselésében segíthet a gyakori hajmosás, a haj bevizezése (ilyenkor kerüld a ventillátort és a légkondicionálót)

– Óvatosan bánj a légkondival! Bár kellemesen hűvöset képes csinálni a lakásban, mindenképpen kerüld, hogy nagy hőingadozásnak legyetek kitéve. Ha van légkondi, akkor is célszerűbb másik helyiségben bekapcsolni és amikor a szobában tartózkodsz kikapcsolni.

– Vegyél naponta többször kellemes zuhanyt, ha van rá lehetőséged!
– Bátran mártózz meg egy kád vízben, a medencétekben, vagy természetes vizekben. (Amennyiben ennek nincsen külön kizáró indoka)

Légy magaddal türelmes!

Nem a hőségben kell bevásárlókörútra indulni vagy a babaszobát kifesteni.
Hordj világos, könnyű, szellős, lehetőleg természetes anyagokból készült ruházatot. Ha napon tartózkodsz viselhetsz kalapot vagy enyhén benedvesített fejkendőt.

Kitartás, minden véget ér egyszer!

Szeretnél hiteles forrásból felkészülni a szülésre és félelmek nélkül várni?
Szeretettel Várlak a FelkéSzülés Online szülésfelkészítőn vagy személyesen az egyéni alkalmakon.