A málnalevéltea áldásos hatásait sok tapasztalat alátámasztja. A várandósság végén (36. héttől) fogyasztott málnalevéltea tonizálja, megerősíti a méhfalat, enyhíti a görcsöket, könnyíti a szülést.
A gyermekágy idején pedig elősegíti a méh regenerációját.
Bár a gyűjtési időszak már elmúlt, a patikákban egyszerűen beszerezhető. Kellemes íze mellett sok áldásos tulajdonsága van.

„A régi időkben a nyolcadik hónaptól kezdve a nap folyamán több csésze málnalevél teát szürcsöltek, hogy erősítsék a méhüket a vajúdásra. A vajúdás alatt csombormenta- és málnalevél teát kortyolva segítették elő a méhizomzat összehúzódását. Bár ezek a gyógynövények valószínűleg nem enyhítették a fájdalmat, de talán meggyorsították a vajúdást, ami bizony már fél győzelem. Beszéltem a szülésznőjével, hogy »gyógyfüves szülést« szeretnék. A málnalevél tea méhlazító hatását legelőször 1941-ben bizonyította tudományosan is J. H. Burn és E.R. Withell, a kutatás eredményeit, pedig a brit orvosi lapban, a Lancet-ben is publikálták. Azóta is számos tanulmány foglalkozott a témával, és csak megerősíteni tudták kedvező hatását a várandósság utolsó heteiben. Sőt, a szoptatásra gyakorolt kedvező hatása is bizonyított tény.” ( Earl Mindell, Gyógyfüvek Bibliája)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?