A legkisebb jótett is számít! Belegondoltál- e már abba, hogy ha egy újszülött babát azonnal menteni kell, szállítani kell ki oldja meg? 

Vannak babák kik korábban érkeznek, vannak kiket sürgősen műteni kell vagy az ellátó kórházak között szállítani. Nekem a harmadik gyermekem koraszülött lett és ott is szükség volt segítségre. 

Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az ilyen krízishelyzetekben gördülékenyen biztosítva legyen a kisbabák megfelelő ellátása, a lehető leggyorsabban! Hiszen van, hogy minden perc számít! 

Ezentúl minden FelkéSzülés Tréningen résztvevő kismama tréningdíjából 1000 Ft-ot eljuttatunk a MAGYAR KORASZÜLÖTT ÉS ÚJSZÜLÖTTMENTŐ ALAPÍTVÁNYNAK. Ezzel is segítve zökkenőmentes, áldásos munkájukat.

Az ötlet értelmi szerzője a lányom volt. Ma éppen arról beszélgettünk, hogy a bevétele (zsebpénze) egy részét szeretné felajánlani karitatív céllal. Mert ugyan nem sok, de minden kicsi rengeteget számít! Innen született tovább az ötlet 🙂 

 

Az Alapítvány Munkájáról Itt olvashatsz!

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány 2007. januárjában 8 vidéki koraszülött és beteg újszülött mentéssel és szállítással foglalkozó alapítvány összefogásával alakult meg.

A Csongrád Megyei Bíróság 1346/2007.02.06. számon kiemelkedően közhasznú szervezetként nyilvántartásba vette.

“Elődjét” a Magyar Koraszülött Mentő Közalapítványt a Kormány 2002-ben azzal a céllal hozta létre, hogy az ország egész területére kiterjedő, folyamatos – napi 24 órás – szervezett rendszer keretében biztosítsa a koraszülöttek és újszülöttek speciális mentését, szállítását. A Kormány 2006. évi takarékossági intézkedéseiben közalapítványok megszüntetése mellett döntött, mely határozat a Magyar Koraszülött Mentő Közalapítványt is érintette. Feladatait és eszközeit pedig az Országos Mentőszolgálat hatáskörébe utalta.

 

   

 

8 regionális alapítvány azonban továbbra is csak az együttműködésben látja megvalósíthatónak a szakmailag egységes koraszülött mentés ellátását. Ezért hozták létre a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványt, mely változatlanul az egyetlen olyan szervezet, amely az ország területének több, mint 80 %-án országos hálózatot biztosít a koraszülött és újszülött mentés működtetéséhez.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány közvetlenül nem végez egészségügyi szolgáltatást, nem vesz részt a mentés-szállítás végrehajtásában, hanem a hozzá szerződéssel csatlakozott regionális mentési tevékenységet folytató alapítványok működésének országos szintű koordinálására, egységes arculatának kialakítására, képviseletének ellátására jött létre.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?