Komoly fejtörést okozhat, ha kisbabával, kisgyermekkel vagy akár több gyermekkel indultok nyaralni. 
Három gyermekkel és számtalan kalandos utazással a hátunk mögött megosztok veled néhány praktikus tanácsot a napvédelemtől kezdve az utazás közbeni alvásig.

Írj össze listát utazás előtt!
Az én listámon az alábbiak mindig rajta vannak ( mostmár fejben):
Kell egy táska ami minden esetben kéznél van, ebben legyenek a legszükségesebb dolgok! Nincs annál frusztrálóbb érzés, mikor a váltás pelenka a négy bőrönd közül az egyik alján van, de ki emlékszik már melyikbe került…

Az alábbi lista a babád, gyermeked életkorától függően változhat..

Utazás közben amikre szükséged lehet:

Innivaló – A hőségben fontos a folyadékpótlás! Ha a vizet nem hajlandó meginni főzhetsz édesítés nélkül teát az útra (gyümölcsteákat szárított almából, hibiszkuszból pl)

1-2 darab pelenka ha szükséges

1 garnitúra váltás ruha, a kettő még biztosabb.

textilpelenka – tulajdonképpen bármire, ha másra nem árnyékolásra

játékok az útra – ha hosszú útra megyünk van, hogy bevetek néhány új játékot ( vagy olyat amit hónapokkal azelőtt tettem el szem elől). A szülők idegrendszerének kímélőbb, ha nem áll sok apró, ülés alá beejthető darabbol, nem zenél, csörög, csattog 😀

gyümölcs, gabonagolyók, keksz vagy egyéb rágcsálnivalók az útra

Zene – jó ha olyat választasz amit a kicsik is szeretnek. Nálunk már megszerették, amit egyébként is hallgatok, így ebből sosincs vita. Nálunk ha utazunk kötelező szóljon a zene az autóban, akkor is ha megállunk, akkor is ha alszanak.

nedves kendők – minden mennyiségben, nem csak pelenkázáshoz. A normál verzió mellé én mindig viszek alkoholos citromos padlótisztító kendőt is. Gyorsan, könnyen fertőtleníthető, ragacstalanítható vele szinte bármi ( pl wc ülőke, autóban kiömlő folyadékok, krémek, sár, hányás és egyéb ragacsok hatékony eltávolítására alkalmas)

Plédek, takarók, párna, nagyobb kendők – Mindig adódhatnak váratlan helyzetek amikor jól jöhet.
Lerobban az autó, beesteledik és fáznak a kicsik, vizesek lesznek, leizzadnak, be kell árnyékolni az autót, útközben kell szoptatni.

Fehér, vékony pamut kalap a kicsiknek! – Így még ha ki is kell vinned a napra, megelőzheted a napszúrást.

Napvédőkrém – Én mindenképpen fizikai fényvédős krémet javasolnék, nem csak a babáknak ( cink – oxid tartalmú). A napvédők 90%-ban tele vannak kőolajszármazékokkal sajnos…
11-15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon!

Érdemes alvásidőre időzíteni az utazást, így legalább egy részét átalussza a baba, kisgyermek. Nekünk az ebéd utáni indulások jöttek be, de tudok olyan babás családot akik éjjel utaznak.

Ha terveztek vinni utazóágyat, indulás előtt néhány nappal már célszerű abban altatni, így megmarad a saját biztonságos tér a kicsinek. Annak ellenére, hogy a helyszín változik, ha az ágy ismerős, az alvós kellékek is ugyanúgy vannak benne, mint otthon sokkal gördülékenyebb az átállás.
Ha még nincsen , akkor érdemes bevezetni egy olyan dalocskát, amit elalvás előtt énekelsz el a gyermekednek. Ha megszokja, megszereti sokkal könnyebb lesz bárhol elaltatnod.
Olykor kitört nálunk az esti pánik, akkor kiváló szolgálatot tettek a mantrák, binaruális hangok és egyéb nyugtató frekvenciák, akár telefonról elindítva is. (Youtube-n is van fent rengeteg: baby sleep music, baby binarual beats, baby sleep OM mantra, solfeggio frequencies, stb. )

A legfontosabb, hogy vedd lazán! Elképzelhető, hogy otthon hagysz valamit, dugóba kerültök vagy bármi egyéb. Döntsd el, hogy remekül fogjátok érezni magatokat és egy picit hagyd otthon az aggódást és csak áramolj együtt az eseményekkel. Tudd, hogy bármi is merül fel könnyedén megoldjátok. A közös utazás pedig egy örömteli kaland lesz számotokra!

Hamarosan folytatom az utazós patikával!

Szeretettel írva: Kovács Katalin

 

                                                        

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?