Szeretnéd tudni mitől függ, mennyi ideig tart a szülés? Én is szerettem volna tudni és tulajdonképpen ez indított el a hivatásom felé is. Mi Nők rendelkezünk egy őskóddal. Ha működésbe lép, a szülés simán – akár pozitív élményként megmaradva- történik. Mégsem ezt látjuk a környezetünkben, hanem a negatív élményeket, problémás szüléseket. Mitől nem működik? 

 


Ennek az őskódnak a működését, hamarosan közzéteszem egy videóban.
( A LélekHangoló – Katadula Facebook oldalon )


Az egyik része ennek az őskódnak, a félelmekkel kapcsolatos. Azt tapasztalom évek óta, hogyha a Félelmet feloldjuk a kismamáknál sokkal könnyebben, harmónikusabban és rövidebb idő alatt ( természetes szüléseknél ) tudnak szülni. Egy kismama élményét osztom meg veled a szülésről és az egyéni felkészítőről. Egy részletet kivettem belőle. (Természetesen az engedélyével teszem közzé)

„Szia Kata,
…..egyébként jól voltunk/vagyunk, minden könnyebbnek tűnik mint legutóbb. Könnyebb volt a szülés, a szoptatás is eddig jól megy, Nem feszkózunk annyit.
Most kezdődik a nagybetűs élet, mert ma vagyok először egyedül két gyerekkel, nagyon izgi. (Épp alszik mindkettő. Milyen rendesek!)
Azt csak röviden említettem, de a szülés nagyon jól alakult, tényleg minden úgy lett, ahogy a legjobb. Amit „megbeszéltünk”.

 


Reggel elmentem az egyetemen az óráimra, aztán átmentem a megbeszélt nst-re fél 1 körül. Mondta a szülésznő, hogy nézzük már meg a méhszájat,
mert régóta nem néztük, és ekkor derült ki hogy már öt centis, elsimult a méhszáj.
Beindult szüléssel mentem be, pedig nem éreztem szinte semmit, néha egy-egy enyhe jóslót. Hát nagyot néztem.
Pont bent volt a dokim is, mondták hogy telefonáljak, aztán irány a szülőszoba. Barni bölcsiben volt, de barátainkkal meg volt beszélve, hogy hazahozzák, ha kell ott is alhat.
(Végül Gábor pont fektetésre odaért érte :)) Kaptam antibiotikumot, meg megvárták míg Gábor beér, aztán burkot repesztettek, mert továbbra sem voltak igazi összehúzódások.
Ez volt háromnegyed négykor, és 18.14-kor született meg Áron.
Mondta a szülésznő, hogy gyorsabb lesz, de erre azért nem számítottam. Tényleg szuper volt, mert semmit nem kellett kérnem, amit szerettem volna, azt a szülésznő magától csinálta, hozta, mehettem zuhanyozni, labdázni, és mindig az volt amit én szerettem volna, meg ahogy jobban éreztem magam.
Kitolni sem kellett háton fekve. Nem voltunk útban a saját szülésünknél, hanem ők helyezkedtek úgy, ahogy épp kellett.
Dokiból sokat nem láttam, gátat sem metszettek, csak kicsit a régi heg sérült, azt a végén ő ellátta.
És tényleg sikerült azt a hozzáállást elsajátítani, hogy az összehúzódás
egy jó és produktív dolog, és egyre közelebb hozza a kisbabámat. Nem fordult meg a fejemben egyszer sem hogy de jó lenne az epidurál, és nem is gondoltam arra hogy jó ég még meddig leszünk itt. A végén, amikor már húzós volt, kicsit megijedtem, de akkor meg már mondta a szülésznő, hogy 15 perc és kint van. Szóval tényleg nagyon jó élmény volt, pont úgy éltem meg, mint ahogy szerettem volna, utána azon gondolkoztam mikor jöhetek legközelebb…
Minden esetre köszönöm, hogy te is hozzájárultál, hogy ez így lehessen!

Bíró P. Anna

Mindig hálás vagyok érte, ha közzé tehetek egy-két történetet pozitív szülésélményekről ( az Anya nézőpontjából természetesen)

2018. 06. 09.-10.-én lesz az utolsó csoportos FelkéSzülés Tréning ősz előtt! Ha aktuális még tudsz jelentkezni IDE Kattintva!
Nyáron egyéniben vagyok elérhető nagyrészt.
Szeretnéd tudni hogyan lehetsz magabiztos a szülésnél?

Amit tudok neked nyújtani, arról
Itt Olvashatsz!

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?