Biztonságban elrejtőzve fejlődni. Az újonnan megfogant élet léte olyan, mint a földben megbúvó mag ébredése. Még senki nem látja, a külvilág elől még rejtve van és így fejlődik a föld tápláló, óvó közegében, míg eléggé megerősödik, hogy a felszínre jöjjön.

A várandósság első harmadában, a még láthatatlanban igen jelentős változások történnek, kifejlődnek a baba létfontosságú szervei. Fogamzástól a tizenkettedik hétig tart az első trimeszter. Ekkor még a létbiztonság óceánjában fürdik az embrió, aprócska sejtcsomagként éli a transzcendens minőséget. Ekkor még az anya sem tudhatja biztosan a létezését (bár kétségtelenül sejtheti).

Az első spermium petesejtbe való behatolását követően a petesejt membránja megváltozik, hogy több spermium ne jusson be. A megtermékenyített petesejt folytatja útját a méh ürege felé, közben a zigótából, szedercsíra, majd hólyagcsíra állapotba fejlődik. Ebben az állapotban érkezik meg a méhbe, ahol befészkeli magát a tökéletesen előkészített kis otthonába, a megvastagodott méhnyálkahártyába. Ebből a sejtcsomagocskából a beágyazódást követően fejlődik ki maga az embrió, a méhlepény és a köldökzsinór tökéletes hármasa. A kialakuló méhlepény lesz az összekötő, átalakító szerv az anya és a baba között.

A beágyazódás nagyjából a megtermékenyítéstől számított hetedik és tizedik nap. Majd itt, a méhben tölti az elkövetkezendő közel kétszáznyolcvan napot…

Már az első három hétben elkezdenek kifejlődni a baba létfontosságú szervei, aki ilyenkor még hivatalosan embrió.
Érdekesség, hogy először a szív indul fejlődésnek, ami már a tizennyolcadik és tizenkilencedik napon elkezd kialakulni.

A szív fejlődésével kezd ébredezni a bátorság, a szeretetre való képesség és az önbizalom.

Olvasd tovább ITT : https://mamami.hu/szuletes-es-szules/varandossag-szuletes/az-elso-trimeszter/