Hamarosan közelednek az ünnepek és álmodtam egy merészet, ami a segítségetekkel sikerülhet…

Hetek óta mozgat a gondolat, hogy szeretnék segíteni azoknak a leendő anyukáknak, akiknek nem felhőtlen a babavárásuk.
Nagyon sok szép és közös vállalás volt már, amire büszkék lehetünk. Ünnepi ajándék és játékgyűjtés beteg vagy szegény gyerekeknek, hordozókendők gyűjtése a szülészeteknek, kicsi horgolt polipok és sapik készítése koraszülött babáknak.
Mindenhol beindul a karácsonyi hajsza (is). Sok szervezet gyűjt beteg gyerekeknek, szegény családoknak. Én a kismamáknak szeretnék ajándékozni..

Azoknak a kismamáknak akik:
– A családjukkal együtt nehezebb anyagi helyzetbe kerültek ( pl. a férjük munka nélkül maradt; várandósan elküldték őket a munkahelyükről)
– Már nevelnek gyermeket és váratlanul köszöntött be az újabb várandósság

– Egyedülállóként mégis felvállalják, hogy kihordják és megszülik a babájukat
– Fiatalon lesznek anyák 
– A legjobbat szeretnék a babájuknak adni már a pocakban is, de nem engedhetik meg maguknak
– Akik úgy döntöttek, örökbe adják a babájukat, az abortusz helyett, esélyt adva nekik a boldog családra
– Veszélyeztetett várandósságuk miatt kiestek a munkából és jelentősen csökkent a bevételük

Miért?

A várandósság gyönyörű, de viszonylag rövid ideig tartó állapot. A folyamatosan növekvő pocak idővel megnehezíti az öltözködést. A növekvő új élet pedig a szervezettől kíván több minőségi tápanyagot, energiát. Sajnos sokan, bár szeretettel és örömmel várják a babát, nem engedhetik meg maguknak, hogy kismamanadrágot, kismamaruhát vásároljanak, megfelelő vitaminokat szedjenek.
Pedig a legjobbat akarják születendő babájuknak.

Hogyan?
A fejembe vettem, hogy jónéhány családnak, kismamának segítsek még Karácsony előtt, hogy nekik is kellemesen teljen az ünnep. A jó segítség az, amivel a másik azt kapja, amire a leginkább szüksége van. Így védőnőkkel és szervezetekkel együttműködve juttatnánk el a begyűjtött, szétválogatott, majd személyre szabottan összeállított csomagokat, hogy biztosan oda érkezzen ahol a legjobb helye lesz.

Mit gyűjtünk?
Mivel szeretném, ha valóban hasznos ajándékozás és örömszerzés lehetne így kizárólag tiszta, nem szakadt, jó minőségű, kimosott dolgokat gyűjtünk.
 – Kismamaruházat ( különböző méretben, főleg téli és átmeneti nadrág, felső, póló, pulóver. Olyan darabok amik hétköznapokon hordhatóak.)
– Fehérnemű ( kizárólag új, dobozos melltartó, bugyi – sokszor előfordul, hogy megvesszük, aztán a méret nem stimmel J)
– Hastartó pánt
– Szoptatós párna
– Várandós vitaminok, lehetőleg bontatlan, vagy leveles kiszerelésben (Mindenképpen jól látsszon rajta a szavatossági idő!)
– Egyéb vitaminkészítmények ( sűrítmények, vaskészítmény, zöldség, gyümölcslé, stb. Kizárólag bontatlan, nem vényköteles termékek)
– Kozmetikai termékek (Várandós hasmasszázsolaj, stria elleni olaj, krémek, stb, szavatossági idő feltüntetéssel)
Egyéb gyógyhatású készítmények ( illóolajok, gyógyteák / várandós tea, málnalevéltea, hüvelygélek, tesztcsíkok, stb/

Illetve, amiről úgy gondolod, hogy hasznos lehet. Külön köszönet érte, ha a ruhák kimosva érkeznek. A csomagokat legkésőbb december 9.-ig lehet eljuttatni , hogy legyen időm átválogatni, csomagolni, kiosztani őket az ünnepekre.

A csomagokat egyelőre Budapesten az Árkád, Foxpost csomagautomatáiba tudjátok küldeni. 
 (1106 Budapest, Örs vezér tere 25/a). Budapesten lehetőség van személyes átadásra is. Kérlek, mindenképpen egyeztessünk ezügyben az info@katadula.hu e-mail címen.

Későbbiekben lesznek kihelyezett gyűjtődobozok néhány bababoltban, partnernél. A gyűjtés alakulásáról a honlapon és a facebookon lehet majd tájékozódni. 🙂

Köszönöm a segítségeteket, veletek sikerülhet! Adjunk Örömteli várandósságot Karácsonyra!
Katadula

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?