Akár tervezted a babavárást, akár nem bizony mikor kiderül, hogy várandós vagy hidegzuhanyként érhet a felismerés. Anya leszel 9 hónap múlva. Ennyi idő adott a felkészülésre és szükséged is lesz rá.
Kavaroghatnak benned az érzések, egyszerre több ezer gondolat cikázik a fejedben.

Egyszerre vagy határtalanul boldog, szinte repülsz. Majd kétségbeesett. Örömteli mámorban úszol, aztán megbéklyóznak a félelmeid.

Mi lesz velem a baba születése után? Hogyan fogok egy újszülöttről gondoskodni? Mit fog szólni hozzá a párom? Mi lesz a munkámmal? Mi lesz a gyermektelen barátaimmal? Megtarthatom – e a macskámat? Nem tettem – e bajt a babámnak, mert múlt héten buliztam..?

Millió érzés kavarog benned bizonyára. Ne aggódj! Nem vagy egyedül. Ha most össze is vagy zavarodva az teljesen normális. Ezen minden leendő anya átmegy legalább egyszer.
Óriási változás előtt állsz és ez bizonytalansággal tölthet el, ez is rendben van. Na ezek azok a dolgok, amikről nem sűrűn mesélnek neked a gyerekes barátnők, rokonok.

Az anyaság, a gyermek születése életünk nagy kulcsélménye. Átléphetsz az anyaság világába és ez egy teljesen más dimenzió.

Tipp: Keress olyan időpontot, amikor le tudsz ülni nyugodtan valahová és kezd el leírni a benned kavargó érzéseket, gondolatokat. Mindent írj le! Írd le a félelmeidet, aggodalmaidat, az örömödet, bármit ami benned van, a papír elbírja és nem kell senkinek megmutatnod!
Aztán menj rajta végig sorban és gondold át, miért tartasz azoktól a dolgoktól, amiket felírtál? Hallottad valahol? Így képzeled el? Azzal, hogy összeírod ezeket, kikerülnek belőled és nem fognak eszeveszett sebességgel száguldozni az elmédben.

Ha ezzel készen vagy, szedd össze azokat a pozitív megerősítéseket, hogy miért jó neked várandósnak lenni. Kikre számíthatsz a várandósságod alatt és a baba körül? Mi az amit kismamaként megtehetsz, amire eddig nem volt lehetőséged?

Áldás kísérjen az anyaság felé vezető utadon!

Személyes tanácsadásra, várandós konzultációra is van lehetőséged. Vedd fel velem a kapcsolatot és megbeszéljük neked mire van szükséged!

Kovács Katalin
szülésfelkészítő tréner; szüléstámogató és gyermekágyas dúla

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?