Ez a rövid videó segítséget nyújt neked ahhoz, hogy felkészülj a gátvédelmes szülésre. Elmondom, hogyan végezd a gátmasszázst, mire érdemes figyelned ha gátvédelmes szülést szeretnél.

A gát alapjaiban ép és egészséges szövet, ugyanúgy mint a tested többi része. Nem egy olyan dolog, amit meg kéne javítani, hogy megfelelően működjön. A gát egy rugalmas szövet, ami képes arra, hogy kiengedje a kisbabát. A gát és a hüvely nem kinyúlik a szülés alatt, hanem kitágul, kiengedi a kisbabát és visszaáll eredeti állapotára.

Ugyanúgy ahogy a férfiak pénisze is képes merevedni meg elernyedni, a gát is képes kiengedni a babát. (Vannak nyilván bizonyos tényezők, amik miatt gyakran borítékolt a gátmetszés, ezt másik cikkben fejtem ki bővebben.)
A gátvédelemre való felkészülés nem azt jelenti, hogy a testünk hibás és kezdeni kell vele valamit, hogy megjavítsuk. Inkább arról szól, hogy rugalmasabbá tegyük a gátszövetet, ezzel megkönnyítve a baba áthaladását a gáton, elkerülve a gátmetszést.

Természetesen a felkészüléseden, hozzáállásodon kívül, ha kórházban szülsz bizony az orvosodon múlik, hogy ő hogy vélekedik a gátvédelemről, gátmetszésről…

Szeretnél megfelelően felkészülni a szülésre?
Az otthonod kényelmében készülhetsz:
www.katadula.hu/szulesonline