Évekig tartottam szülésfelkészítő foglalkozásokat, gyermekágyas időszakra felkészítő foglalkozásokat.
A személyes, egyéni szülésfelkészítésben szerzett tapasztalataim, a szüléskísérések élményei, a saját megéléseim és a képzések amiken részt vettem folyamatosan formálták és alakították a szülésfelkészítők tematikáját, gyakorlatait. Úgy gondolom, hogy a 7 év alatt nem volt két egyforma foglalkozás.
Öröm volt látni az izgatottságot, lelkesedést a szülésfelkészítőn részt vevő párokon.
Mindannyian egy átalakulás előtt állva, útmutatást és jól használható gyakorlati tudást remélve érkeztek.

Megható volt olvasni a visszajelzéseket, látni a nyugalmat, folyamatba vetett bizalmat és örömteli várakozást rajtuk. Közben rengeteget tanultam én is tőlük, sőt tőlük tanultam igazán.
Igyekeztem átadni az útravalót a szüléshez, a saját folyamataik megéléséhez, a női erőhöz való visszataláláshoz, az apáknak azokat az információkat és gyakorlati alapokat amikkel mindannyian magabiztosan mehettek a szülőszobára.
Hálás voltam minden visszajelzésért, amikor a szülés után megírták mennyi erőt kaptak az elhangzottakból, milyen érzés volt, hogy a saját erejükből végig tudták csinálni.
Ez önmagában fantasztikus! Higgyétek el, működik – ezt a tudást kell előhozni.
Apák sokszor írták, mondták utólag, hogy eszükbe jutottak a párjuk támogatása közben a tanultak és így nem téblábolva toporogtak, hanem valóban hatékony, stabil támaszként lehettek jelen gyermekük születésénél.

Közben megkerestek olyan leendő édesanyák, párok is akik messzebb éltek vagy külföldön szültek. Látták a youtube csatornámon szereplő ingyenes videókat és nagyon hasznosnak találták.
Szeretnének megfelelően felkészülni, hogyan lehetne ezt megoldani?
Elmélkedtem hogyan, milyen formában adhatnám át a tudást így a távolból…
Az online konzultációk is rendkívül hasznosak, ha már megvannak az ehhez szükséges alap információk, működések és ezek helyes megértése.

Így kezdődött. Szerettem volna ha minél több érdeklődő párhoz eljutnának az anyagok. Összeállítottam az online felkészítő anyagát, ami tartalmazza az egyéni, otthon is elvégezhető gyakorlatokat, fájdalomkezelési praktikákat, szüléssel kapcsolatos információkat, lehetőségeket.
Beletettem mindent ami szerintem hasznos, elengedhetetlen az elégedett és örömteli szülésélményhez.
Az elmúlt 10 év szüléskísérés, szülésfelkészítés, szüléstámogatás, 3 saját szülésélmény mind hozzájárult ehhez.

Tavaly télen elkészült a FelkéSzülés Online szülésfelkészítő videóanyag, így már bárhol a világon elérhető számotokra. Eleinte küzdöttem a kamerával kapcsolatos ellenérzéseimmel. Semmi gondom azzal, ha ki kell állnom akárhány ember elé személyesen és előadást tartani. A kamerával való szereplést magamnak idegennek éreztem. De hát valamit valamiért ugye, így megbarátkoztunk.

Az anyagokat egy zárt Facebook csoportba tettem, így van lehetőség arra is, hogy kérdezzetek a témákkal kapcsolatban. (A Facebook oldalra is érdemes lehet ránézned.)

A szülés egy kivételes esemény egy nő életében. Beavatási lehetőség. Transzformáció.
A saját folyamatunk, a mienk és a babánké. A lehetőség adott, hogy kihozzuk belőle a legjobbat és megéljük a szülésélményünket a legjobb módon, ahogy számunkra lehetséges.

A szülésre úgy tekintek, mint egy kulcsélményre, aminek meghatározó jelentősége van, kihat mind a szülő nő, mind pedig a kisbaba további életére. Akár pozitív, akár negatív is az élmény mindenképpen  örök emlék marad számunkra. Nincs tökéletes szülés, mindenkinek más az ideális, amit ott és akkor meg kell élnie.

Szívem-lelkem, tudásom teszem hozzá az anyagokhoz. Mostmár biztos vagyok benne, ha elvégzitek a gyakorlatokat, meghallgatjátok az anyagokat és dolgoztok velük sokkal szebb lehet a szülésetek, mint enélkül a tudás nélkül. Ezt a visszajelzések alapján merem leírni, nem az egóm fényezése végett.

Ha úgy érzed szeretnél tudatosan készülni és örömteli szülésélménnyel gazdagodni szeretettel várlak!

Az online szülésfelkészítőt itt éred el:
www.katadula.hu/szulesonline

Azóta tovább bővült a témák elérhetősége, így a gyermekágyas időszakra, szoptatásra, testi-lelki változásokra is megfelelően felkészülhetsz. A FelkéSzülő Online csomagban ez is elérhető mostmár!

Kovács Kata
szülésfelkészítő, szüléstámogató és gyermekágyas dúla

Kép: denvernewborn-photographie

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?