Szinte alig találkoztam még olyan kismamával aki ne félt volna a szüléstől. Minden élethelyzet egyedi, de az elmúlt 10 évben felfedeztem néhány közös vonást a szülés körüli félelmekkel kapcsolatban.
Összeszedtem néhányat amik általában közösek:
– A fizikai fájdalomtól való félelem
– „Nem tudom irányítani”
– Nem tudom megcsinálni
– Császármetszéstől vagy egyéb beavatkozástól való félelem
– Anyasággal kapcsolatos félelmek
– Saját magunkba és testünkbe vetett hit hiánya
– Félelem attól, hogy a babának valami baja lesz a szülés közben.

Egyrészről a félelmek normálisak, mert megmutatják mivel érdemes még a szülés előtt foglalkozni. Ami a várandósság folyamán felmerül és nincs helyretéve, az szinte biztos, hogy a szülés alatt is meg fog mutatkozni.
Az nem működik, hogy bezárjuk a félelmeinket, próbálunk pozitívan gondolkodni és nem rá gondolni. Az elmét egy darabig lehet kontrollálni, de keresni fogja a módját a félelem, hogy szembenézünk vele. Egyszerűbb ezt még a várandósság folyamán megtenni, kitisztítani, felülírni, mint majd vajúdás közben a szülőszobán. Mert így vagy úgy de mindenképp elő fog jönni valamilyen formában.

A megbúvó félelmek legyen az akár valós akár képzelt lassíthatják, megállíthatják a vajúdás menetét.
Ha felbukkan egy félelem a válaszreakciónk ugyanolyan lesz, mintha az a valóságban megtörténne.
Ha szinte rettegsz attól, hogy valami baj történhet, ahogy ez a gondolat végigfut a test stresszintje, adrenalinszintje megnövekszik. Nem teszünk különbséget aközött ami valós és ami „képzelt”, a válaszreakciók ugyanazok.

A vajúdáshoz, szüléshez ellazulás, megengedés, bizalom szükséges. Hogyan lehet ezt megtenni egy stresszhelyzetben? Sehogy.

Szinte hihetetlen mennyire hatással van az anya érzelmi állapota a vajúdást folyamatára. Erről rengeteget beszéltem már.
Ahol megvan a tájékozottság, a testbe vetett hit, és félelmek nélkül megy bele az anya a szülésbe sokkal hatékonyabb a vajúdás, kevesebb a megtorpanás, rövidebb a vajúdási idő, kisebb a fájdalomérzet.

Ahol rettegés, szorongás, információhiány van ott lassabb a vajúdás, elhúzódhat a szülés, gyakoribbak az orvosi beavatkozások és a végén a kudarcélmény.
Mert ami benned van, azt teremted.

Személyre szabott energiakezelés hatékony módja lehet a szüléssel kapcsolatos félelmek kitisztításának. Kezelés közben felszínre hozhatóak és kitisztíthatóak a téged akadályozó félelmek. Felszabadító ezektől megszabadulni, hogy ne árnyékolják be a szülés menetét és az anyaság megélését!

A személyre szabott energiakezelésekről itt olvashatsz bővebben:
https://www.facebook.com/LelekhangoloKata/photos/a.445558272128322/3127854277232028/?type=3&theater

A fenti leírás érvényes, a különbség annyi, hogy itt érdemes 1,5-2 órával számolni annak érdekében, hogy valóban minden a helyére kerüljön!
Árak :
Budapest – 15.000 ft/alkalom
Személyes energiakezelésekre az oldalnak írt privát üzenetben tudsz jelentkezni.
2020. januártól vannak foglalható időpontok. Mivel a kapacitásom véges, így érdemes időben jelezned ha jönnél hozzám. Kérlek vedd figyelembe, hogy 2-3 hétre előre tudok időpontot adni!
Budapesten a Tara meditációs központban (IX. ker) és Dunaújvárosban vagyok elérhető.

Kövesd a várandósággal, szüléssel kapcsolatos oldalamat Facebookon:
https://www.facebook.com/katadula
Figyelem! Mind a két oldal hozzám tartozik, a Lélekhangoló oldal nem csak kismamáknak szól, a Katadula oldal a várandósság, szülés és babás témák oldala.

Tapasztald meg mennyivel könnyebb lehet szorongás és félelmek nélkül a várandósság!

Kovács Kata

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?