Neked Anyaként mit jelent Nőnek lenni?

Anyaként belekerülünk egy teljesen más Világba, mintha átdobtak volna egy másik dimenzióba.

Az anyaság felemel, határtalan boldogsággal tölt el, olykor repülsz. Az Élet csodája, mégis sokszor oly nehéz…

   
   

Anyaként minden vagy egyszerre, rengeteg folyamatosan futó funkcióval. Későn fekszel, éjjelente kelsz a gyermekedet takargatni. Feladatokat rendszerezel, ügyeket intézel, bevásárolsz, főzöl, takarítasz, folyamatosan pakolsz. Ha kell beteg gyereket ápolsz, sebeket gyógyítasz, mesét olvasol, szeretgetsz, vigasztalsz.

 

Teszed, amit tenned kell… De valami mintha elveszett volna. Hol vagy te a folyamatos rohanásban? Mikor adsz magadnak pihenőt? Adsz egyáltalán? Egy esélyt, hogy feltöltődj.

Bárhol is dolgoztál eddig életed során, biztosan volt szabadnapod, pihenőd. Amikor kiszakadhattál a tennivalók bűvköréből, a rohanásból.

Anyaként is jár neked, hogy szabadnapot vegyél ki. Amikor azzal foglalkozol, amivel szeretnél, törődsz végre a hobbiddal, elmész szaunázni, olvasol a kedvenc könyvedből. Bátran engedd meg magadnak, hogy töltődj. Hiszen ha te nem vagy rendben, bedarálnak a tennivalók, akkor miből tudsz adni? Miből tudsz adni a párodnak, a gyerekeidnek, szeretteidnek?

Szeretetet, törődést, megértést, biztonságot, nyugalmat akkor tudunk adni, ha rendben vagyunk önMAGunkkal. Ha te jól érzed magad, rendben vagy akkor tudsz adni. Akkor tudod azt adni, amire szükség van. De fontos, hogy előbb legyél rendben. Ezt pedig nem várhatod kívülről, hiszen egyedül te tudod megadni magadnak.

A gyerekeidnek is jót teszel vele, ha nem egy kifacsart, ideges anyát kapnak. Hanem egy olyan anyát, aki egységben él önmagával, kiegyensúlyozott. Nincs tökéletes Anya, csak elég jó. Akkor vagy elég jó, ha jól érzed magad közben, magad számára hiteles vagy.

Ha időt szánsz magadra, kikapcsolódsz, szórakozol, azzal közelebb kerülsz e benned élő Nőhöz, aki azt várja, hogy kiszabadítsd fogságából. Azt a Nőt, akit elzártál magad elöl, aki szárnyalna, nevetne, táncolna, szeretne.

Nőnap alkalmából, tedd meg magadért, hogy kicsit kikapcsolódsz. Neked is jár!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?