Ugyan miért lenne gond? Ez kellene legyen a természetes… 

Nemrégiben felmerült egy kismamától mint kérdés. Gyönyörűséges az Anya szerep, mégis úgy látom ha kizárólag ebben létezik a nő és “csakAnya” szerepben működik, súlyos károsodást szenvedhet lelkileg. A párkapcsolata, házassága pár év után az egy fedél alatt élés békés vagy kevésbé békés szimbiózisává változik. 


Van egy olyan kialakult kép miszerint önzőség másra hagyni a gyermeket. Egyszerűen nem lehet jó Anya, ha nem minden percet a gyerekkel tölti, felelőtlen és egyáltalán mi a fenének szül egy ilyen nő gyereket? 

A fenti bejegyzést felejtsd el! Tegyünk egy kis időutazást. Akár Magyarországon, akar Más kultúrákban nézünk szét egyértelművé válik, hogy a gyermeknevelés SOHA nem egy emberes feladat volt. A gyermekekért az együtt élő közösség felelt ( erre kitérek legközelebb ).

 Ha te nem vagy jól miből szeretnél szeretetet, gondoskodást adni? Ha ingerlékeny vagy és ideges mit tudsz átadni? Tiszteld magad annyira, hogy teszel végre magadért! Ha te boldog vagy az egész család az. 

Tudom…. de! olyan anyás a gyermek, nem mered másra hagyni. Mitől ne lenne anyás, ha sosem vigyáz rá más? Mellesleg minél több embertől kap törődést míg kicsi, annál színesebb egyéniség lesz, aki szívesen létesít kapcsolatokat másokkal. Kérlek, ne legyen bűntudatod amiatt, ha olyat teszel ami Neked jó! Hidd el, hogy megérdemled! Ha magadba és a saját jól-létedbe fektetsz be, hosszútávon is elégedettebb leszel és még élvezed is. Gondold át mit tennél szívesen? Hová mennél el? Milyen hobbit tanulnál? Táncolnál? Jógáznál? Mire vágysz? …. és meddig hagyod pörögni az időt? 

 Hidd el van amikor a Babyszitter az Anya megmentője! Kalandra fel! 

Kovács Kata
#lekekhangolo #katadula

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?