Megtapasztalod milyen amikor jól vagy, boldog vagy, szinte szárnyalsz… Mivel ez most nagyon jó, de nem ehhez szoktál hozzá bekapcsol a fejedben egy érzés: A Fél-elem. Olyan dolog történik ami az elmének kevésbé megszokott, így próbál visszarántani a régóta berögzött működési mintákhoz. A félelem életre hívja az ego gondolatait: Nem érezhetem magam jól, mert utána majd nagyon rosszul „kell” magam érezni. Nem érdemlem meg.

Félek attól, hogy elmúlik a boldogság… Ha hagyod, hogy elszaladjon, beindul a negatív spirál és hamar visszaránt a rideg valóságba. A megszokott valóságba.. vagyis abba az illúzióba, amiről hiszed, hogy a valóság. Megérkezel az eredeti állapotba és levonhatod a következtetést, hogy nem vagy olyan szerencsés, hogy neked járjon a boldogság…
Tudom… nehéz átírni. Hányszor lefutottam én is ezeket a köröket régebben…
Megvannak a kialakult, megszokott idegpályák, gyermekkori minták, kellemetlen tapasztalások… A jó hír, hogy átírható! Igen, lehetsz boldog, lehetsz pozitív gondolkodású, hiszen NEKED is jár!
Ha elkezded apránként működtetni, minél többször megélni kicsi részletekben, akkor képesek új idegpályák létrejönni és kiépülni. Néha visszaesünk, aztán egyre kevésbé… Aztán rájövünk, hogy ez mégis jó, megérdemeljük a Boldogságot! és igen te is megkaphatod.. ha ijesztő az új haladj kicsi lépésekkel. Egyéni úton haladunk, egyéni lépésekkel és ez így van jól!
Mikor érezted magad felhőtlenül boldognak utoljára? Mit kéne tenned, hogy boldognak érezd magad?

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?